JAGODA - Hrvatska, Francuska

  • 10 dana ranije dozrijevanje kod biljaka tretiranih Eco Greenom;
  • produljena vegetacija i proizvodnja jagoda za 15 do 30 dana;
  • znatno povećana proizvodnja jagoda po jednoj biljci (više od 30%);
  • bolji okus, življa i privlačnija boja i sjaj plodova;
  • znatno bolje uskladištenje plodova, koji kod duljeg uskladištenja ne trunu i ne gube švježinu okusa;
  • povećan sadržaj šećera i bjelančevina.

KUPINA I MALINA - Hrvatska, Srbija, Makedonija, Turska

  • kod biljaka tretiranih Eco Greenom, izrazito je povećana veličina plodova, te   
  • njihova ujednačenost u obliku i boji;
  • plodovi ranije sazrijevaju (oko 15 dana);
  • izrazito poboljšana kvaliteta i okus kupinova vina;
  • otpornost na bolesti toliko je povećana da neki proizvođači nemaju ni potrebe  primjenjivati zaštitna sredstva.
kupina i malina

Kultura kupine (1 ha) na imanju Kristijana Jankovca u Čemernici kraj Ivanić Grada, tretirana je tri puta Eco Greenom, i dala iznimno dobre prinose usprkos velikoj suši koja je dugo trajala 2007. godine. Ta je suša gotovo uništila kupinu kod susjednih proizvođača koji nisu koristili Eco Green.

VINOVA LOZA - Francuska, Južna Afrika, Hrvatska, Australija, Srbija

  • kod biljaka tretiranih Eco Greenom povećana je otpornost na sušu i pomanjkanje vode u sušnim godinama i sušnim razdobljima;
  • znatno povećanje indeksa ukupnog uroda (do 30%), težine i veličine bobica, te postotka šećera u plodu (za oko 2%);
  • povećanje potencijalnog stupanja alkohola i izrazito popravljanje kvalitete vina;
  • dobro održavanje PH i razine ukupnih kiselina;
  • veća otpornost na bolesti i štetnike, te zbog toga znatno smanjena potreba tretiranja zaštitnim sredstvima (i do 50%);
  • povećana otpornost na fiziološke stresove.

Sorta škrleta netretirana

Sorta škrleta tret. 1 x

orta škrleta tret. 2 x

Sorta škrleta tret. 3 x

Sorta škrleta tret. 4 x

Sorta škrleta tret. 5 x

Sorta škrlet tretirana 6 x

Usporedni pokus tretiranja lokalne sorte vinove loze škrlet, Eco Greenom,  bio je organiziran na imanju već spomenutog Zlatka Klasnića. Pokus je napravljen tako što smo odabrali redove koji su tretirani različito: od 0 do 6 tretiranja. Ovaj pokus nedvojbeno je pokazao da broj prskanja utjeće na razvoj biljke te na kvantitetu i  kvalitetu uroda. Biljke vinove loze koje su bile tretirane 6 puta, dale su oko 20% veći urod od netretiranih biljaka. Grozdovi kod tih biljaka bili su zdravi, pravilno formirani, s ujednačenom veličinom, izgledom i bojom zrna u svakom grozdu. Tretirane biljke također su ranije dozrijevale i sadržavale veći postotak sladora. Fotografije koje ovdje donosimo, snimljene su istoga dana, dakle 24. kolovoza 2007. godine, tjedan dana prije berbe grožđa.

"Eco Green - proizvod koji svojim kompleksnim djelovanjem doista može riješiti sve probleme zdravog života i posebno zdrave biljne proizvodnje"

Možemo li biljci vratiti njezinu vitalnost?

Oslabljenu, ili bolje rečeno gotovo izguljenu vitalost današnjeg proizvodnog, kulturnog bilja, nije lako ponovno vratiti i učiniti biljke otpornima na način na koji su to one bile od iskonskih vremena...

Više

Zapažanja i impresije nakon tretiranja Eco Greenom

Kad prvi put vidimo kompleksne i sveobuhvatne promjene na biljci nakon tretiranja Eco Greenom u voćarstvu, povrtlarstvu i drugim kulturama, ostanemo uvijek toliko iznenađeni da gotovo i neupjevamo posve povjerovati da je to moguće

Više